19:00

Frövi IK

Referat: IFK Askersund - Frövi IK

En härlig kväll på Solberga IP i Askersund
Omgång 14 i "femman" innebar bortamatch för FIK mot IFK Askersund. Förutsättningarna var de bästa då det bjöds på fint väder och en väldigt fin och nyklippt gräsplan. I matchens inledning känner lagen på varandra och FIK rullar mycket boll som medför att hemmalaget får jobba mycket mellan båda sidlinjerna. Första halvfarliga anfallet är Frövis och det kommer till efter en omställning i minut 5 men tyvärr blir sista passningen en aning för lång till Kevin annars hade det varit en farlig målchans. Askersund testar ett långskott i minut 7 men Micke i FIK-målet greppar säkert. Några minuter senare lyfter Ili fram en boll mot Erik som kommer med fart på vänsterkanten, det blir halvfarligt med hemmalaget reder ut situationen. Nästa anfall blir hemmalagets men avslutande skott täcks säkert av Frövi-försvaret. I matchminut 13 får Runa bollen, efter ett fint framlyft av Calle, och spelar vidare till Kevin som kommer fri mot utrusande målvakt. Kevin rundar målvakten och placerar säkert in bollen i nät och FIK tar ledningen. Några minuter senare får Frövi en frispark i ett bra läge. Johannes tar sats och boll mot mål som mv räddar. I minut 16 testar Askersund ett instick i Frövis box men Micke är med och räddar upp situationen. I minut 19 testar Jesper en crossboll mot Erik men målvakt hinner precis före Erik annars målchans. I minut 21 spelar Höijer fram Runa men målvakt vinner duellen. FIK fortsätter att trycka på och får med sig en hörna. I hörnans 2:a våg slår Runa ett vänsterinlägg som avslutas med en nick från Johannes men boll utanför stolpen. FIK skapat ett antal halvfarliga anfall i första halvleks sista 20 men får inte till någon riktigt farlig chans så efter första står det 0-1 på resultattavlan. Direkt i andra halvleks inledning skapar FIK då Kevin kommer in med fart i boxen men hemmalaget reder ut situationen i sista sekunden. I minut 48 kommer Runa in i straffområdet och spelar vidare till Kevin som vräker i väg en bössa men skottet täcks till hörna. Hörnan slås och medför en omställningschans för Askersund men Stoffe i backlinjen gör en kvalificerad glidtackling och avvärjer kontringen. Frövi utökar ledningen (0-2) i matchminut 66 och det är Manuel som nickar in bollen i nät efter ett högerinlägg från Stoffe. Nu har FIK det mesta av spelet och trycker på och skapar farliga anfall men inga mål närmaste kvarten. I matchminut 84 vinner Hultman bollen på offensiv planhalva och frispelar sedan Höijer som är stensäker och placerar bollen i nät bakom utrusande målvakt, 0-3 på tavlan. Några minuter senare går Hamodi förbi en motståndare på offensiv planhalva och sedan hamnar bollen hos Kevin som befinner sig några meter utanför straffområdet. Kevin ser att målvakt är några meter ut och lyfter elegant bollen i mål, över mv, och FIK utökar ledningen till 0-4. Askersund försöker få till ett anfall och lyfter in en boll i boxen men Micke fortsätter att vara säkerheten själv och greppar bollen. Kevin gör hattrick och sätter 0-5 i minut 89 efter ett fint förarbete av Wille A. FIK har en ytterligare en väldigt fin målchans i slutet av matchen men inget mål då det kom en offisde ivägen istället för boll i mål. Det blir inga mer mål i matchen så när en bra domare (Amanda) blåser av matchen står det 0-5 på resultattavlan.

Tre härliga poäng till Frövi och vi lyfter på hatten för hela laget - starkt jobbat grabbar!
Kvällen till ära så fick Micke sköta segersången i omklädningsrummet och gjorde det på bästa sätt.